Śliwki i morele pokroić na cienkie paski. Obrać pomarańczę ze skórki, skórkę sparzyć i pokroić. Wlać płyny do garnka i postawić na małym ogniu. Dodać pokrojone śliwki, morele oraz rodzynki. Gotować na małym ogniu aż zmiękną owoce (ok 5 min). Wycisnąć sok z pomarańczy, dodać do sosu. Całość zagotować. Dodać sól, pieprz i cukier do smaku. Można zagęść mąką ziemniaczaną
Udziec cielęcy pokroić na 50g porcje. Rozbić bardzo cienko. Oprószyć solą i pieprzem. Mocno rozgrzać patelnię, dodać trochę oleju. Wrzucić mięso na patelnię. Dodać listki świeżego tymianku lub gałązkę wg uznania. Smażyć na złoty kolor następnie podlać mięso 100ml białego wina, chwilę dusić, zagęścić sos zimnym masłem.